top of page

OM OSS

Med hjerte for India er en organisasjon som ble opprettet i 2011,
men arbeidet vi støtter startet flere år før dette.

Vår visjon

MED HJERTE FOR INDIA er en
organisasjon som jobber for å:

 

  • Løfte mennesker fra mørket til lys både åndelig og materielt.
     

  • Gi fattige barn omsorg og skolegang.
     

  • Støtte Indiske organisasjoner og enkeltpersoner.

Vedtekter
Logo - 2.gif

Les vedtektene for organisasjonen her:

Brosjyre

Les vår informasjonsbrosjyre her:

Stiftelsesmøte

Organisasjonen opprettes.

Kontakten og samarbeidet med pastor Gupta i Agra startet i 2002. I 2005 ble det startet opp med barnehjem. Etterhvert så vi behovet for å ha en formell organisasjon, så lørdag 2.april 2011 ble det avholdt stiftelsesmøte på Hogganvik der organisasjonen "Med hjerte for India" formelt ble stiftet. 

 

På bilde er alt klart for å sendes til registrering i Brønnøysundregisteret.

Litt om Bjørg og Sigvald Tjomsland

Vi adopterte en jente fra India i 1981, og i 1993 reiste vi til India for å se hennes fødeland. Vi reiste med hele Familien på 3 gutter og 2 jenter pluss oss foreldre.  Det gjorde et sterkt inntrykk på oss med all fattigdom og tigging om hjelp, så vi reiste ut igjen i 1996 og 1999.

Kallet fra Jesus begynte å spire frem og etter å ha båret på dette i ca.  2 år bestemte vi oss for å ta 1 år på bibelskole (2000-01), og så reise til India for å hjelpe folket der. Den første perioden vi var i India etter året på bibelskole, var en 6 måneders periode høsten og vinteren 2001-2002. Da var vi mye i en liten by i India som heter Karwi, og her hadde DFEF to misjonærer fra før som hadde vært i India i over 50 år.
Etter å ha vært på søken etter et sted vi kunne arbeide ut fra, ble vi i 2002 ledet til den Pastoren vi nå samarbeider med,  L.D. Gupta i Agra og Grace Gospel Fellowship. Vi har mange kontakter rundt om i India, men hoveddelen av virksomheten vi støtter er den i Agra.

I løpet av årenes løp har vi nå vært i India over 20 ganger.

 

AGRA 04.jpg

Litt om Åse Marit Hegland (Tjomsland)

Jeg er født i september 1983, er gift, har to barn. Vi bor i Evje- og Hornnes kommune. Jeg er utdannet barne- og ungdomsarbeider og jobber på en barneskole i Evje. Vi har også kyr på gården der jeg nå bor. Vi er aktiv med i kristent arbeid her i bygda.

Jeg har vært i India 12-13 ganger, korte og lengre turer. Etter at jeg ble gift og fikk barn så er muligheten for lange og hyppige turer blitt mindre. Men jeg prøver å reise ca. annen hvert år, og mine foreldre annen hvert år. På den måten får vi sett til arbeidet en gang i året. 

Første gang jeg var i India var i 1993, da var jeg 9 år gammel. Jeg reiste sammen med mine foreldre og 4 eldre søsken. Min søster som da var 12 år gammel er adoptert fra India. Vi dro som turister for å se landet søstera mi kom fra. Den turen betydde mye for meg. Jeg opplevde det veldig spesielt, og fikk en stor nød for barna, og fikk en spesiell kjærlighet til India. Heldigvis følte mine foreldre også en dragning tilbake til India. Det resulterte i tur til India både i 1996 og 1999. I løpet av disse turene opplevdes dragningen til India mer som et kall fra Gud. Vi hadde ikke noe arbeid eller kjentfolk i India som vi kunne samarbeide med. Men mamma og pappa reiste i tro, og fikk kontakt med en fattig og ulykkelig selger utenfor Taj Mahal i Agra. De fortalte han om Jesus og ville holde kontakten. Under et senere besøk til India fikk noen venner av selgeren, satt foreldrene mine i kontakt med en kristen pastor. Dette viste seg å bli et velsignet samarbeid. Det var pastor Gupta. Mamma og pappa begynte å støtte han som pastor i husmenigheten hans. Jeg fikk møtt pastor Gupta og familien, og igjennom en samtale med pastoren ble drømmen om et barnehjem startet. Han sa at han hadde et ønske og en visjon om å hjelpe fattige barn med å gi de husly, mat, trygghet og skolegang. Og samtidig lære de om Jesus. Dette var noe jeg også hadde ønske om. Så vi ble enig om at dersom han skaffet noen barn som kunne bo i et rom i huset hans, så kunne jeg få noen i Norge til å sponse barna som «faddere». Og slik ble det.

IMG_419600.JPG
bottom of page